Etusivulle

Ajankohtaisia asioita

Yhteyshenkilöiden yhteystiedot kalenteri-sivulta.


Kiinalaisen shakin luento

Järjestäjänä : Suomi-Kiina-Seura yhteistyössä Kiinalaisen shakin ystävät Suomessa ry:n kanssa
Aika: 11.5.2017
Paikka: Kulttuurikeskus Caisa, 2. krs, kokoushuone

Kiinalaisen shakki (Xiangqi) on todennäköisesti maailman pelatuin lautapeli, jolla on eri lähteiden mukaan 100-500 miljoonaa harrastajaa. Kiinalaiset tuntevat kaikki lajista vähintään säännöt, ja usein kadunkulmissa ja kahviloissa näkyy lajin pelaajia.

Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua tähän osaan kiinalaista kulttuuria. Hieman harjoittelemalla ja liittymällä Kiinalaisen Shakin Ystävät Suomessa ry:n jäseneksi voit päästä jopa osallistumaan EM-kisoihin ja MM-kisoihin osana Suomen joukkuetta, sillä lajia halutaan kovasti levittää Kiinan ulkopuolelle. Usein kisanjärjestäjät ovat tarjonneet majoituksen ja joskus jopa lentoliput pelaajille kisojen ajaksi, joten pelin oppiminen takaa mainion tilaisuuden tutustua samalla kertaa kaukomaihin ja saada kansainvälisiä ystäviä.

Lajilla on todennäköisesti yhteinen alkuperä kansainvälisen shakin kanssa, joten shakin sääntöjen tunteminen auttaa nopeasti alkuun. Vaikeutena on kiinalaisten kirjoitusmerkkien käyttö nappuloiden arvon osoittamisessa, mutta siihenkin on avuksi luennolla käytäviä muistisääntöjä.


Harjoitukset jatkuvat vuonna 2017

Harjoittelemme EM- ja MM-kisoja varten lähes joka viikko sunnuntaisin Coffee House -kahvilassa (Asema-aukio 2, Helsinki). Tarkempi aikataulu löytyy tapahtumakalenterista. Pyydämme myös osallistujia ilmoittautumaan nettilomakkeella. Satunnaisesti harjoittelua järjestetään myös Shakkiareenalla.

Ensimmäiset vuoden 2017 harjoitukset pidetään 8.1.2017.

Harjoituksissa käytettyjä avausprujut löytyvät täältä.


Jäsenmaksut 2016

Yhdistyksen vuosikokouksessa 30.1.2016 päätettiin vuosimaksuksi 20 euroa ja ainaisjäsenmaksuksi 250 euroa. Hallituksen sihteeri Mikko Törnqvist on lähettänyt hallituksen tiedossa oleviin sähköpostiosoitteisiin vuosimaksulaskun 30.1.2016. Jollet ole saanut vuosimaksulaskua tai ole ainaisjäsen, ota yhteyttä Mikko Törnqvistiin viimeistään 31.3.2016 : mikko.tornqvist (at) iki.fi tai 050-3595 378.

Jäsenmaksunsa maksamatta jättäneet jäsenet katsotaan eronneiksi, jos he eivät ole kahden kuukauden sisällä tästä muistutuksesta kommentoineet asiaa. Niiden jäsenten, joiden ajantasaisia yhteystietoja hallituksella ei ole, on itse saatettava päivittyneet yhteystiedot hallituksen tietoon.


Kiinan kielen merkkikurssi netissä

Kiisys järjestää ilmaisen kiinan kielen merkkikurssin netissä. Tavoitteena on erityisesti pystyä lukumaan kiinalaisen shakin kiinankielissä kirjoissa yleisimmin esiintyviä termejä. Kurssi on ilmainen eikä edellytä aikaisempia kiinan kielen opintoja.

pvm. Materiaali Päivitetty
13.6.2012 Nettisivu 3.7.2012
26.6.2012 Nettisivu 3.7.2012
16.7.2012 Nettisivu 17.7.2012
25.7.2012 Nettisivu 25.7.2012
1.8.2012 Nettisivu 1.8.2012
18.8.2012 Nettisivu 18.8.2012

Ilmoittautumiset:
mikko(piste)tornqvist(at)iki(piste)fi

Tarkoituksena on käyttää hyväksi Googlen pilvipalvelinta (docs.google.com), jonka avulla useampi käyttäjä voi samaan aikaan kommentoida dokumentin sisältöä ja muokata sitä yhdessä.


Jokaviikkoinen nettipelitapahtuma

Jokaviikkoisesta pelitapahtumassa osoitteessa clubxiangqi.com tiistaisin klo 19 alkaen (#Common -pelipöytä, Tokyo-pelihuone)

Tutkimme myös soveltuisiko www.xiangqiworld.net paremmin pelipaikaksi, joten suosittelemme rekisteröitymistä myös ko. pelipaikkaan.

Suomalaisten pelaajien käyttäjätunnuksia (jotta peliseuran voisi tunnistaa) :

Pelaaja clubxiangqi.com www.xiangqiworld.net
Jouni Rämö jouni jouni_2000
Tuomo Ojala tantalos tntls
Mikko Törnqvist mikko_t mikko

Ohjeita rekisteröitymiseen Clubxiangqiin löytyy täältä.

Ilmoittautumislomake nettipeleihin löytyy täältä . Ilmoittautumisella voi varmistaa peliseuran, jos haluaa harjoitella tiettyä avausta tms.

Yhteyshenkilö : Tuomo OjalaTakaisin alkuun   Takaisin pääsivulle

 

Etusivu

Yhteystietoja

Tapahtumakalenteri

Ilmoittaudu peleihin

Ilmoittaudu nettipeleihin

Tuloksia

Rankingit

Avausprujuja